Tips & Links

Op deze pagina treft U links aan van diverse organisaties.
leukevakantiesmetkinderen.nl
Openluchtmuseum het Hoogeland
Op Roakeldais
Warffum.nl
Zeehondencrèche  Pieterburen 
Facebook - Camping de Breede
Zoover.nl

Beleven in de omgeving.
http://www.zoover.nl/nederland/groningen/warffum/de-breede/camping

Wat vinden toeristen van Warffum en omgeving?
Uitspraken van bezoekers van het Hogeland:

Ga op onderzoek uit in de prachtige landelijke omgeving en geniet van de schitterende ver gezichten. Breng een bezoek aan museum Het Hoogeland.. en ga terug in de tijd. Ach, er is zoveel meer! Ontdek het.. en gun je zelf de rust en de ruimte van het mooie Groningen!

Wij bezochten vanuit Warffum: Leens (orgelconcert) en de prachtige borg Verhildersum, Zoutkamp, het vissersdorp wat nu vooral bekend is door de Hollandse garnaal, maar wat is het daar mooi! Eiland Borkum vanuit de Eemshaven, Lauwersoog, het platteland in zijn algemeenheid en het Openluchtmuseum in Warffum. Met de trein bezochten we de stad Groningen (rondvaart door de grachten, winkelen en museum).

Op prachtige plekken gevist! Kortom een leuke vakantie!

Een prachtig natuurgebied:
http://zoutkamp.net/informatie/bezienswaardigheden/nationaal-park-lauwersmeer/
De Waddenzee is in juni 2009 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed, lees hier alles over het prachtige gebied wat u zeker gezien moet hebben!
http://www.waddensea-worldheritage.org/nl/waddenzee-werelderfgoed
https://eemsdelta.groningen.nl/zien-doen-beleven-eemsdelta
https://www.zeehondencentrum.nl/

Winsum ligt op 8 km vanaf de Camping, het is een leuk dorp met enkele prima restaurants, prachtige dorpskern ( veel huizen in Amsterdamse school-stijl), er loopt een prachtig water midden door Winsum met daar of vlakbij aan leuke terrasjes, kinderboekenmuseum , Leuke winkels en meerdere supermarkten, bakkers en slagers.

In de directe omgeving: pracht cafe Hammingh in Garnwerd, Borg Verhildersum Leens en Mosterdmuseum Eenrum.

Noordkaap is het meest noordelijke puntje van het vasteland van Nederland.
https://wadden.groningen.nl/bijzondere-plekken/noordkaap

  

 Uithuizen - Menkemaborg  http://www.menkemaborg.nl/
De Menkemaborg in Uithuizen stamt uit de 14e eeuw en is omstreeks 1700 flink verbouwd. Het huidige borgterrein, tuinen, de grachten, singels en oprijlaan zijn begin 18e eeuw aangelegd. De borg is bewoond geweest tot 1902. De inrichting is veelal uit andere borgen in de provincie Groningen gehaald, om voor bezoekers een beeld te kunnen schetsen van een Ommelander borg waar men het idee krijgen dat de bewoners "er even niet zijn". In het voormalige schathuis is nu een café-restaurant gevestigd.

Insektenwereld DoeZoo in Leens http://www.doezoo.nl/ ANWB Het leukste uitje van Groningen!
DoeZoo is buiten en binnen (ruim 900m2 overdekt plezier!). En is daarom geschikt met regen, sneeuw en zonneschijn. Voor iedereen. Er is namelijk altijd wat te beleven in DoeZoo.

Het verleden komt tot leven in het hart van het Noord-Groninger dorp Warffum. Ontdek in openluchtmuseum Het Hoogeland het platteland van ruim honderd jaar geleden. Kijk rond in twintig oude gebouwen en ervaar hoe de mensen vroeger woonden en werkten. Woonkamers, slaapkamers en werkplaatsen zijn met zoveel oog voor detail ingericht, dat het lijkt alsof de bewoners even weg zijn. http://www.hethoogeland.com/

http://www.waddenfun.nl/
Op 15 minuten vanaf de camping ligt het leukste klimpark in Noord-Nederland. Met of zonder klimervaring voor jong en oud. Iedereen kan in ons klimpark de ultieme uitdaging met zichzelf aangaan. Of je nu alleen komt of gezellig samen met anderen. Meer dan 45 bruggen, klimmen op drie verschillende niveau’s en meer dan 300 meter zipline.

Persoonlijke zorg en vriendelijkheid staan hoog in het vaandel geschreven.
Wij hopen dat deze zo herkenbaar zijn dat wij u vaker als gast mogen begroeten.
Cherita Meijer