Online boeken

Steden & dorpen

Warffum
Wat vinden toeristen van Warffum en omgeving?
Uitspraken van bezoekers van het Hogeland:

Ga op onderzoek uit in de prachtige landelijke omgeving en geniet van de schitterende ver gezichten. Breng een bezoek aan museum Het Hoogeland.. en ga terug in de tijd. Ach, er is zoveel meer! Ontdek het.. en gun je zelf de rust en de ruimte van het mooie Groningen!

Wij bezochten vanuit Warffum: Leens (orgelconcert) en de prachtige borg Verhildersum, Zoutkamp, het vissersdorp wat nu vooral bekend is door de Hollandse garnaal, maar wat is het daar mooi! Eiland Borkum vanuit de Eemshaven, Lauwersoog, het platteland in zijn algemeenheid en het Openluchtmuseum in Warffum. Met de trein bezochten we de stad Groningen (rondvaart door de grachten, winkelen en museum).

Op prachtige plekken gevist! Kortom een leuke vakantie!

Winsum 
Winsum ligt op 8 km vanaf de Camping, het is een leuk dorp met enkele prima restaurants, prachtige dorpskern ( veel huizen in Amsterdamse school-stijl), er loopt een prachtig water midden door Winsum met daar of vlakbij aan leuke terrasjes, kinderboekenmuseum , Leuke winkels en meerdere supermarkten, bakkers en slagers.

In de directe omgeving: pracht cafe Hammingh in Garnwerd, Borg Verhildersum Leens en Mosterdmuseum Eenrum.

Noordkaap
Noordkaap is het meest noordelijke puntje van het vasteland van Nederland.
https://wadden.groningen.nl/bijzondere-plekken/noordkaap

Uithuizen - Menkemaborg  
De Menkemaborg in Uithuizen stamt uit de 14e eeuw en is omstreeks 1700 flink verbouwd. Het huidige borgterrein, tuinen, de grachten, singels en oprijlaan zijn begin 18e eeuw aangelegd. De borg is bewoond geweest tot 1902. De inrichting is veelal uit andere borgen in de provincie Groningen gehaald, om voor bezoekers een beeld te kunnen schetsen van een Ommelander borg waar men het idee krijgen dat de bewoners "er even niet zijn". In het voormalige schathuis is nu een café-restaurant gevestigd.
http://www.menkemaborg.nl/

Omgeving overzicht