I.v.m. de vele regen kunt u alleen op de camping komen na telefonisch overleg.
Online boeken

Steden & dorpen

Warffum
Wat vinden toeristen van Warffum en omgeving?
Uitspraken van bezoekers van het Hogeland:

Ga op onderzoek uit in de prachtige landelijke omgeving en geniet van de schitterende ver gezichten. Breng een bezoek aan museum Het Hoogeland.. en ga terug in de tijd. Ach, er is zoveel meer! Ontdek het.. en gun je zelf de rust en de ruimte van het mooie Groningen!

Wij bezochten vanuit Warffum: Leens (orgelconcert) en de prachtige borg Verhildersum, Zoutkamp, het vissersdorp wat nu vooral bekend is door de Hollandse garnaal, maar wat is het daar mooi! Eiland Borkum vanuit de Eemshaven, Lauwersoog, het platteland in zijn algemeenheid en het Openluchtmuseum in Warffum. Met de trein bezochten we de stad Groningen (rondvaart door de grachten, winkelen en museum).

Op prachtige plekken gevist! Kortom een leuke vakantie!

Noordpolderzijl (hier móet je geweest zijn!)
In het uiterste noorden van het vasteland van de provincie Groningen, enkele kilometers ten noorden van het dorpje Usquert, ligt Noordpolderzijl met het kleinste open zeehaventje van Nederland. Eb en vloed hebben hier vrij spel en alleen bij hoogtij is het mogelijk dit unieke haventje in en uit te varen.
Noordpolderzijl is een oase van rust en ruimte, waar u even bij kunt komen van de drukte van alle dag, genietend van de wijdse uitzichten over het wad, met in de verte de waddeneilanden Schiermonnikoog, Rottumeroog, Rottumerplaat en het Duitse Borkum. 
Na een fikse dijkwandeling, een zwerftocht over de kwelders en het wad of na een kijkje in het haventje van Noordpolderzijl is het goed toeven in Cafe 't Zielhoes. Buiten op het gezellige terras met een kopje koffie met gebak of, op koudere gure dagen, binnen, ouderwets gezellig bij de warme potkachel met een glas ‘kwast', glühwein of warme chocolademelk met slagroom. 
http://www.noordpolderzijl.nl/ 

Winsum 
Winsum ligt op 8 km vanaf de Camping, het is een leuk dorp met enkele prima restaurants, prachtige dorpskern ( veel huizen in Amsterdamse school-stijl), er loopt een prachtig water midden door Winsum met daar of vlakbij aan leuke terrasjes, kinderboekenmuseum , Leuke winkels en meerdere supermarkten, bakkers en slagers.

In de directe omgeving: pracht cafe Hammingh in Garnwerd, Borg Verhildersum Leens en Mosterdmuseum Eenrum.

Noordkaap
Noordkaap is het meest noordelijke puntje van het vasteland van Nederland.
https://wadden.groningen.nl/bijzondere-plekken/noordkaap

Uithuizen - Menkemaborg  
De Menkemaborg in Uithuizen stamt uit de 14e eeuw en is omstreeks 1700 flink verbouwd. Het huidige borgterrein, tuinen, de grachten, singels en oprijlaan zijn begin 18e eeuw aangelegd. De borg is bewoond geweest tot 1902. De inrichting is veelal uit andere borgen in de provincie Groningen gehaald, om voor bezoekers een beeld te kunnen schetsen van een Ommelander borg waar men het idee krijgen dat de bewoners "er even niet zijn". In het voormalige schathuis is nu een café-restaurant gevestigd.
http://www.menkemaborg.nl/

Omgeving overzicht